Een zomerse Italiaanse lunch

Stel je voor, je bent op vakantie in Italië in de Piemonte.  Er staan vast een paar ‘must do’s’ of ‘must seen’ op je wishlist, daar ben ik van overtuigd. Barolo ook? Alleen al vanwege haar geweldige wijnen is het plaatsje Barolo meer dan de moeite waard. Dus je besluit er een dag voor uit te trekken. Betoverd door de vele indrukken en het prachtige landschap waar Barolo door wordt omgeven, besluit je spontaan in de omgeving te gaan lunchen. Liefst met fantastisch uitzicht, liefst iets bijzonders, liefst een beetje intiem en al helemaal niet met een terras waar het, als je de ober wenkt, nog  minuten duurt voordat hij je opmerkt. Bijzondere locaties ontmoet je niet zomaar ook al denk je dat het toeval is.

En zo gebeurde het dat wij op een mooie zomerse dag, na een bezoek aan Barolo ineens voor de ingang  van een restaurant stonden. Vanwege de rit door de heuvels naar boven stelden we ons een terras voor dat ons op een wijds uitzicht zou trakteren. Drie keer raden wat we aantroffen.

Ik kan je verklappen, we hebben een pareltje ontdekt in Serralunga d’Alba. Hartelijk ontvangst, subliem uitzicht, intiem terras, geweldige kaart en natuurlijk geweldige wijnen… De lunch overtrof onze stoutste verwachtingen, waaronder deze bistecca met witte truffel. Kortom een aanrader daar in de Piemonte. Deze kok verstaat zijn vak. En met dit uitzicht blijf je gegarandeerd lekker lang ‘tafelen’ tijdens de lunch of diner, wat in Italië natuurlijk de gewoonste zaak van de wereld is.

Het terras van restaurant Antico Podere Tota Virginia in Serralunga d’Alba, met uitzicht over de wijnvelden van de Barolo (Piemonte, Italië)