April, tulpen maand, what else…

Heb je ook zo genoten van de “Tulpen 10-daagse”?

De afgelopen 10 dagen deelde ik op Facebook met heel veel plezier de “Tulpen 10-daagse”, een fotoserie over het Tulpenfestival in Flevoland.

In weer en wind met zon en met (bijna) regen, met een mooie blauwe lucht, met prachtig dreigende wolken, liggend op de grond in de modder of op een klein trapje stond ik daar langs de zijkant van één van de tulpenvelden. En de beleving was groots op het tulpen belevingsveld, waar ik wel heel bijzondere varianten aantrof

Doorgaans start dit festival rond 20 april, maar dit jaar waren de tulpen er “als de kippen bij”. Zo vond de opening van de Tulpenroute Dronten al op 15 april plaats. Mede dankzij de met zorg uitgezette routes (3 fietsroutes van elk 30km, 1 wandelroute van 9km en een autoroute van 110km) konden een kleine 10.000 bezoekers in Oostelijk Flevoland al in het Paasweekend genieten van vele kleurrijke tulpenvelden. De autoroute, die aansluit op de route door de Noordoostpolder, is daarmee de langste tulpenroute ter wereld.

Als fotograaf, geboeid door bloemen en details met daarbij een warme sfeervolle uitstraling, was dit voor mij een pracht kans. Heerlijk genietend van mijn passie kon ik me helemaal uitleven en was het een feest om uiteenlopende foto’s te schieten. Natuurlijk mochten de lanschapsfoto’s niet ontbreken.                                                            En er waren bijzondere momenten voor close-up foto’s.

Ik liet me zelfs inspireren door Jan des Bouvrie.

Door de aparte compositie leek deze foto net een schilderij en in gedachte spatte de kleuren van het doek af.

Prachtig als blikvanger op een mega grote witte wand.

Al ruim voordat de eerste tulpen zich lieten zien, ging er thuis al van alles door mijn hoofd: wanneer was het beste moment voor een landschapsfoto of een close-up? Het liefst een close-up waarop de dauwdruppels nog zichtbaar waren. Ik zag al diverse locaties voor me. Locaties van tulpenvelden die ik op het oog had, vanwege hun unieke ligging. Voor een moment opname bij zonsopkomst bijvoorbeeld of een zonsondergang.

Een paar verkennende rondes maakten natuurlijk ook deel uit van dit project. Al met al een mooie gebeurtenis in de natuur, waardoor de lente voor mij helemaal het einde is.


 

 

 

 

 

 

 

Graag exposeer ik met een serie tulpenfoto’s of andere foto’s die qua sfeer goed aansluiten op de doelgroep.

Ik kan je verklappen dat er al twee locaties zijn waar dat binnenkort gaat gebeuren, super leuk toch om “kleur en sfeer” te bekennen!
PS. de foto’s zijn ook los te koop (of afgedrukt als wanddecoratie te bestellen).