BLOG

Magisch Mooi

 

Ik kijk om me heen. De vergezichten zijn talrijk en de bergen laten een verpletterende indruk op me achter. Er ligt al een dik pak sneeuw.

 

Het is begin december. Het ‘decor’ is buitengewoon sfeervol en zeker niet alledaags als je bedenkt dat het rond deze tijd van het jaar in Nederland vaak waait en regenachtig is. Van dat oer Hollandse druilerige weer. Ik hoef je vast niet te vragen of je dat herkent? Het is niet mijn favoriete winterbeeld en gelukkig ben ik een reislustig typje.

 

Dus een geweldig ‘excuus’ om dit jaar Zuid-Tirol te verkennen aan het begin van het winterseizoen.

 

READ MORE

Leven in de brouwerij

 

Al een tijd lang koester ik een wens. Ik droom er zelfs over. Terwijl ik onderweg ben naar Zuid-Tirol, stel ik mezelf de vraag ‘als ik het ultieme vakantiegevoel beleef, wat is dan dat gevoel’?

 

 

In die droom zie ik een lieflijk landschap, gekenmerkt door een alpenweide met prachtige vergezichten. In de verte zie ik de terra kleuren en grilligheden die de Dolomieten zo herkenbaar maken. Om me heen grazen koeien, geiten en schapen en lopen paarden in de wei.

 

 

READ MORE

Alba, de stad van het witte goud

 

Een beurs voor “lekkerbekken”

De stad Alba ligt in het zuiden van de Italiaanse regio Piemonte. Met iets meer dan 30.000 inwoners slechts een speldenprikje op de landkaart van Italië. Zo’n klein stipje op de kaart zegt vaak niets, integendeel, het is groots genieten in en rond Alba.

In de herfst heerst er in Alba een gezellige drukte rondom het plein van Magdalena, de Cortille della Maddalena.

READ MORE

Wakker worden in een paradijselijke omgeving

Sommige hotels zijn met geen pen te beschrijven. Die moet je gewoon zelf beleven…

 

In🇨🇭, in het Wallis verblijf ik een aantal dagen in een logde hotel. Na een dag vergeet ik al ‘de tijd’. M’n hoofd zegt, er klopt iets niet, het voelt niet als een hotel. M’n gevoel zegt, jaaaa het klopt aan alle kanten. Ik ben “thuis”, thuis in de bergen!

 

 

 

 

READ MORE

Gastvrijheid zit in hun DNA

Midden in het prachtige Zillertal, vlakbij Kaltenbach, Fügen, Zell am Ziller en Mayrhofen tref je een fijn, gastvrij, gemütliches hotel.

Sinds kort zijn Wendy en Marc en hun gezin hier de troste eigenaren. Met hun passie voor de bergen en gastvrijheid in hun DNA, beginnen ze een paar jaar geleden in Uderns en kort daarna runnen ze een hotel in Fügen.

Tot zij vorig jaar geïnformeerd worden door de toenmalige eigenaren met het bericht dat dit hotel beschikbaar komt.

 

READ MORE

Beleef het groene leven

 

entrée La Vie Verte

 

Heerlijk rustig gelegen, temidden van de prachtige natuur die de Vogezen zo bijzonder maakt. Hier kan je eindeloos wandelen, fietsen, van uitzichten genieten, of op een plekje op het gazon van de overweldigende rust genieten.

Je kinderen kunnen hier fantastisch buitenspelen, de beek verkennen of sprokkelhout verzamelen om samen een kampvuur te maken. Je terugtrekken op het grote terrein (2ha)  is ook geen punt.

 

 

READ MORE

5 handige Instagram tips

Instagram is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste platformen voor je marketing en “visual storytelling”. Ik hou van ‘storytelling’ en al helemaal op een visuele manier.

Regelmatig neem ik deel aan een webinar, of volg ik experts op dit gebied.

Voor mij is hiermee de cirkel rond: mijn klanten visueel ondersteunen met sprekende foto’s én adviseren op het gebied van “zichtbaar ondernemen”.

Pas je deze tips al toe?

 

READ MORE

Meer zichtbaarheid met sprekende foto’s

 Je hebt een website en de informatie is actueel en goed geordend.

Maar je foto’s zijn verouderd, of missen de uitstraling die bij jouw hotel of appartementen past. Hoe kom je aan foto’s die jouw website meer pit geven? Wat klanten direct aanspreekt en waar ze zichzelf in herkennen. Of waar gasten van zeggen: wow, dat ziet er top uit, daar wil ik naar toe.

 

Zelf fotograferen?

 

READ MORE

La dolce vita

Het is eind augustus, we besluiten naar een lokale markt te gaan in de Piemonte in Italië.

 

Zo gezegd zo gedaan. Wat etenswaren ingekocht en een zomers jurkje figuurlijke ‘aan de haak geslagen’ (het was immers 40+ graden en daar had ik eerlijk gezegd met mijn koffertje met vakantiekleding te weinig rekening mee gehouden).

 

 

READ MORE

Een zomerse Italiaanse lunch

Stel je voor, je bent op vakantie in Italië in de Piemonte.  Er staan vast een paar ‘must do’s’ of ‘must seen’ op je wishlist, daar ben ik van overtuigd. Barolo ook? Alleen al vanwege haar geweldige wijnen is het plaatsje Barolo meer dan de moeite waard. Dus je besluit er een dag voor uit te trekken. Betoverd door de vele indrukken en het prachtige landschap waar Barolo door wordt omgeven, besluit je spontaan in de omgeving te gaan lunchen. Liefst met fantastisch uitzicht, liefst iets bijzonders, liefst een beetje intiem en al helemaal niet met een terras waar het, als je de ober wenkt, nog  minuten duurt voordat hij je opmerkt. Bijzondere locaties ontmoet je niet zomaar ook al denk je dat het toeval is.

READ MORE