BLOG

Alba, de stad van het witte goud

 Een beurs voor “lekkerbekken”

De stad Alba ligt in het zuiden van de Italiaanse regio Piemonte. Met iets meer dan 30.000 inwoners slechts een speldenprikje op de landkaart van Italië. Zo’n klein stipje op de kaart zegt vaak niets, integendeel, het is groots genieten in en rond Alba.

In de herfst heerst er in Alba een gezellige drukte rondom het plein van Magdalena, de Cortille della Maddalena.

READ MORE

“Wakker worden in een paradijselijke omgeving”

Sommige hotels zijn met geen pen te beschrijven. Die moet je gewoon zelf beleven…

In🇨🇭, in het Wallis verblijf ik een aantal dagen in een logde hotel. Na een dag vergeet ik al ‘de tijd’. M’n hoofd zegt, er klopt iets niet, het voelt niet als een hotel. M’n gevoel zegt, jaaaa het klopt aan alle kanten. Ik ben “thuis”, thuis in de bergen!

Nestel je prins(es) heerlijk aan een lange houten ontbijttafel, terwijl je naar een gezellige lounge plek kijk met open haard (die ‘s ochtends ook al gezellig brand). Lekker cosy ontbijten, zonder dat ‘haastje repje’ gevoel, want ook de andere gasten doen daar niet aan mee.

        

READ MORE

Gastvrijheid zit in hun DNA…

Midden in het prachtige Zillertal, vlakbij Kaltenbach, Fügen, Zell am Ziller en Mayrhofen tref je een fijn, gastvrij, gemütliches hotel.

Sinds kort zijn Wendy en Marc en hun gezin hier de troste eigenaren. Met hun passie voor de bergen en gastvrijheid in hun DNA, beginnen ze een paar jaar geleden in Uderns en kort daarna runnen ze een hotel in Fügen.

Tot zij vorig jaar geïnformeerd worden door de toenmalige eigenaren met het bericht dat dit hotel beschikbaar komt.

           

 

READ MORE

De passie van een voormalige ICT manager

Het is een warme zomerse dag als de voormalige ICT manager zijn vlucht terug naar huis mist. Op de luchthaven pakt hij de krant en plotseling word zijn aandacht getrokken door een advertentie.

READ MORE

Maastricht lonkt…

Het weer van de afgelopen weken doet me herinneren aan vorig jaar. Toen kreeg ik ineens zin om naar Maastricht te fietsen…. vanuit huis

🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️

Tot aan Biddinghuizen fietst Erik met me mee, drinken we bij de bakker een kop koffie en pak ik een heerlijke krentenbol in voor onderweg. Dag lief, tot over een paar dagen…

 

Aan het Veluwemeer, klaar voor de fietstocht naar Maastricht

 

Via het Veluwemeer fiets ik naar Harderwijk. Als ik na de lunch weer verder fiets is het al een stuk warmer dan ik verwachtte. Pff en het fietspad op de Veluwe ligt net aan de verkeerde kant van de weg. Ik fiets met m’n gezicht pal in de zon.

READ MORE

5 handige Instagram opties om nu toe te passen

Instagram is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste platformen voor “visual storytelling”. Ik hou van ‘storytelling’ en al helemaal op een visuele manier.

Als interieurfotograaf in de Alpen en schrijfster van reisverhalen en reistips over wat er te ontdekken of te doen valt in de Alpen, mag ik natuurlijk niet op Instagram ontbreken.

Regelmatig check ik het internet voor nieuwe tips, of neem ik deel aan een webinar. Ook volg ik uiteraard andere experts op dit gebied.

Voor mij is hiermee de cirkel rond: mijn klanten visueel ondersteunen met sprekende foto’s én adviseren op het gebied van “zichtbaar ondernemen”.

Pas je deze tips al toe?

 

READ MORE

Meer zichtbaarheid door sprekende foto’s

Je hebt een website en de informatie is actueel en goed geordend, zodat je bezoekers moeiteloos hun informatie vinden. Maar je foto’s zijn verouderd, of missen de uitstraling die bij jouw hotel of appartementen past. Hoe kom je aan foto’s die jouw website meer pit geven? Wat klanten direct aanspreekt en waar ze zichzelf in herkennen. Of waar gasten van zeggen: wow, dat ziet er top uit, daar wil ik naar toe.

Zelf fotograferen?

READ MORE

Beleef het groene leven

Heerlijk rustig gelegen, temidden van de prachtige natuur die de Vogezen zo bijzonder maakt. Hier kan je eindeloos wandelen, fietsen, van uitzichten genieten, of op een plekje op het gazon van de overweldigende rust genieten. Je kinderen kunnen hier fantastisch buitenspelen, de beek verkennen of sprokkelhout verzamelen om samen een kampvuur te maken. Je terugtrekken op het grote terrein (2ha)  is ook geen punt.

 

entrée La Vie Verte

READ MORE