Selecteer een pagina

Blog

“One day I’ll look back on this and smile, because it was life and I decided to live it"
Lees verder

Hier vind je de leukste reisverhalen en reistips van de Alpen tot de Apennijnen

Ik reis graag om je te inspireren. En om je te verbinden met fraaie locaties en sfeervolle accommodaties van de Alpen tot de Apennijnen. Voor iedereen die er even tussen uit wil en ver weg wilt zijn van het massa toerisme.

Reis je mee?

Heb je belangstelling voor een blog of in een samenwerking, informeer dan hier naar de mogelijkheden
Alba, de stad van het witte goud

Alba, de stad van het witte goud

De stad Alba ligt in het zuiden van de Italiaanse regio Piemonte. Met iets meer dan 30.000 inwoners slechts een speldenprikje op de landkaart van Italië. Zo’n klein stipje op de kaart zegt vaak niets, integendeel, het is groots genieten in en rond Alba.

Lees meer
Leven in de brouwerij

Leven in de brouwerij

Al een tijd lang koester ik een wens. Ik droom er zelfs over. Terwijl ik onderweg ben naar Zuid-Tirol, stel ik mezelf de vraag ‘als ik het ultieme vakantiegevoel beleef, wat is dan dat gevoel’?
In die droom zie ik een lieflijk landschap, gekenmerkt door een alpenweide met prachtige vergezichten. In de verte zie ik de terra kleuren en grilligheden die de Dolomieten zo herkenbaar maken. Om me heen grazen koeien, geiten en schapen en lopen paarden in de wei. De mix van naald- en loofbomen geven het landschap een bijzonder gezicht die, vooral in de herfst, een onuitwisbare indruk achterlaten.

Lees meer
Magisch Mooi

Magisch Mooi

Ik kijk om me heen. De vergezichten zijn talrijk en de bergen laten een verpletterende indruk op me achter. Er ligt al een dik pak sneeuw.

Het is begin december. Het ‘decor’ is buitengewoon sfeervol en zeker niet alledaags als je bedenkt dat het rond deze tijd van het jaar in Nederland vaak waait en regenachtig is. Van dat oer Hollandse druilerige weer. Ik hoef je vast niet te vragen of je dat herkent? Het is niet mijn favoriete winterbeeld en gelukkig ben ik een reislustig typje. Dus een geweldig ‘excuus’ om dit jaar Zuid-Tirol te verkennen aan het begin van het winterseizoen.

Lees meer