Eén van ’s werelds mooiste autoroutes…

Tulpenveld in de Flevopolder

21 april – 7 mei 2017    “Er op UIT tip – Flevopolder”

Wat heerlijk de dagen zijn alweer ietsjes langer, de eerste sneeuwklokjes hebben zich al weer van hun beste kant laten zien en over een paar weken staat heel Flevoland er kleurig en fleurig bij: van eind april tot begin mei staan alle tulpenvelden in de Flevopolder en Noordoostpolder in bloei. De precieze periode waarin zij bloeien hangt natuurlijk af van het weer, maar over het algemeen heb je in de tweede helt van april de meeste kans om een bloeiend veld tegen te komen.

Na de winter zijn de bloembollenvelden een lust voor het oog. Ontdek ook wat de uitbundige en kleurrijke tulpen met je doen. Ik kan niet anders beamen dan dat bij het zien van de prachtige tulpen, de vrolijkheid je tegemoetkomt.

Met ruim 2000 hectare bollenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied van Nederland. Echt een aanrader om te bezoeken. Er zijn een aantal speciale routes uitgezet, voor wandelaars, fietser en automobilisten.

Wat dacht je van de 106 km lange “Van Staveren Tulpenroute” in de Noordoostpolder? Deze gaat niet alleen langs de prachtigste bollenvelden, maar ook langs buitengewone bezienswaardigheden.

Of de jaarlijkse Bollenroute in de Noordoostpolder? De bewegwijzerde autoroute, van ongeveer 80km, voert je langs ruim 1000 hectare bloeiende tulpen. Deze prachtige kleurrijke route is in 2009 zelfs door National Geografic uitgeroepen tot één van ’s werelds mooiste autoroutes.

Vindt je dit nog niet genoeg?
Er is zelfs een “tulpenbelevingsveld” met activiteiten zoals workshops en een tulpenshowtuin met meer dan 400 soorten tulpen. Dit jaar zijn er ook hele bijzondere manieren om de prachtige tulpenvelden te bewonderen. Wat dacht je ervan om op zaterdag 21 april mee te rijden als passagier tijdens de Koetsentocht? En dit jaar pakt de organisatie wel heel verrassend uit: een enorm Mondriaan schilderij wordt uitgebeeld in tulpen en dit bijzonder stukje Nederland kan jij tijdens een helikoptervlucht vanuit de lucht bewonderen.

Ook een aanrader is “Hanneke’s Pluktuin in de Flevopolder. De “Biddinghuizen-route” gaat langs haar pluktuin. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je hier niet alleen de prachtige tulpen bekijken, maar ook naar hartenlust zelf een boeket plukken. Erg leuk en gezellig om zo je dag af te sluiten en een bosje tulpen mee naar huis te nemen voor jezelf, of om iemand anders ermee te verrassen.

Hanneke’s Pluktuin

Kortom, hou je van de natuur en van tulpen, dan is dit dé gelegenheid om Flevoland op haar fleurigst te bezoeken.

Lente staat ook symbool voor ‘de grote schoonmaak’. Schoonmaken in huis, in je hoofd, of je bureau opruimen. Misschien zelfs de foto’s aan de wand vernieuwen. Want zeg nu zelf, eenmaal ‘de bezem er doorheen gehaald’, dat geeft toch een heerlijk energiek gevoel? Wie wil nou niet op deze manier lekker fris, vol energie het voorjaar starten? Bekijk eens mijn portfolio en wie weet valt je oog op een interessante foto, een foto die jou ENERGIE geeft. Of neem contact met me op, dan bespreken we jouw wens(en).

Voor meer informatie over de diverse tulpenroutes, heb ik hieronder een paar links toegevoegd. Veel plezier alvast en laat je me weten hoe jouw bezoek aan het tulpenfestival was en welke route, tulpenveld of bijzondere activiteit jij het mooist vond?

www.vvvnoordoostpolder.nl

Tulpenfestival

2000 hectare bollenvelden

van Staveren tulpenroute-2017

Tulpenroute Dronten

Hannekes Pluktuin