Fotografie tips: interieur fotografie

Fotografie Tips

 

Deze maand staat in het teken van -basis- tips voor het “fotograferen met je camera”

 

Wil je ook betere foto’s maken van jouw bedrijf of jouw accommodatie?

 

Ga dan met deze -basis- tips aan de slag en leer foto’s maken als een professional.

 

Veel plezier met deze fotografie tips!

 

 

5  Interieur Fotografie TIPS

1. Haarscherp: maak gebruik van een statief

  • Omdat daglicht voor een groot deel bijdraagt aan de sfeer van de foto, is het bij het fotograferen van het interieur verstandig om de foto’s vanaf een statief te nemen. Hiermee voorkom je de kans op onscherpe foto’s.

 

2. Sfeer: schiet niet op klaarlichte dag

  • Op klaarlichte dag is het licht vaak te ‘hard’, met overbelichte foto’s als gevolg. Zoek de momenten op aan het begin of einde van de dag. Een van de randvoorwaarden voor meer sfeer in de foto is het zachte licht op dit tijdstip van de dag.

 

3. Opgeruimd: staat netjes

  • hinderlijke snoeren, of accessoires die er niet toe doen, maken je foto niet aantrekkelijker en laat eerder een onverzorgde indruk achter. Zorg er wel voor dat de werkelijkheid niet te veel afwijkt van de impressie

 

4. Wow: niet alles hoeft in beeld

  • Voorkom dat je foto een zoekplaatje wordt. De boodschap komt dan vaak niet over en bezoekers klikken eerder weg. Maak van één ruimte bijvoorbeeld drie foto’s: een overzichtsfoto, een detail foto en een close-up foto.

Hiermee creëer je bovendien extra mogelijkheden voor je social media content strategie!

 

5. Kijkhoogte: neem je gast mee de foto in

  • Fotografeer ongeveer op navelhoogte. Ons brein herkent dit standpunt en daardoor komt je foto heel realistisch over. De kijker beleeft ‘het’ als het ware.