Maastricht lonkt…

Het weer van de afgelopen weken doet me herinneren aan vorig jaar. Toen kreeg ik ineens zin om naar Maastricht te fietsen…. vanuit huis

🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♀️

Tot aan Biddinghuizen fietst Erik met me mee, drinken we bij de bakker een kop koffie en pak ik een heerlijke krentenbol in voor onderweg. Dag lief, tot over een paar dagen…

 

Aan het Veluwemeer, klaar voor de fietstocht naar Maastricht

 

Via het Veluwemeer fiets ik naar Harderwijk. Als ik na de lunch weer verder fiets is het al een stuk warmer dan ik verwachtte. Pff en het fietspad op de Veluwe ligt net aan de verkeerde kant van de weg. Ik fiets met m’n gezicht pal in de zon.

Na een aantal warme kilometers bereik ik B&B Velo/droom in Otterlo, m’n eerste stop op weg naar Maastricht. Er wacht me  een hartelijk ontvangst en een prachtige stijlvolle gastenkamer incl. terras en uitzicht op de tuin. Wat zal ik vannacht slapen…

Bij de ANWB heb ik snel een paar dagen geleden het boekje met de LF fietsroutes gekocht, maar die heb ik bijna niet nodig, want de fietsroute (vnl LF3) wordt onderweg duidelijk aangegeven.  Alleen bij Arnhem is ‘t wel even zoeken geblazen, maar eenmaal aan de andere kant van de Rijn ben ik dat weer snel vergeten. Mijn volgende stop is in de buurt van Nijmegen, in Molenhoek.

En dan ga ik ineens in de fout.

Met de beoogde km’s via ‘Google maps’ in gedachte volg ik de LF bordjes, die me via de Millingerwaard ‘stuurt’. Fiets ik dus kilometers om en pak ik en passant ook nog dat pukkeltje in Berg en Dal. Ineens snak ik naar een plens water, een plons in een zwembad…. Een tikkeltje oververhit arriveer ik in Molenhoek. Uitgerekend vandaag is het de heetste dag van de maand.

In de hotelkamer laat ik het bad vollopen en met mijn fietskleding en al stap ik in bad.

De volgende ochtend neem ik een wijs besluit, want het hotelletje in Posterholt ligt op ruim 90km. Het eerste stuk van deze etappe leg ik af met de trein.

In Roermond stap ik uit en breng ik eerst nog even een bezoek ik aan het centrum. Op de markt plof ik neer voor koffie met gebak. Maak ik de verbrande km’s van gisteren meteen weer goed.

Dan volgt er een prachtige route in de omgeving van Roermond en is er alle tijd om hier en daar even te pauzeren….. Nog voordat het alweer te warm wordt arriveer ik even voor vieren bij HR Roerdalen. De apperitievo en het diner laat ik me goed smaken. Oh ik heb nu al zin in morgen….

 

Heerlijk een wafel met ijs

 

De vierde etappe brengt me, via een lusje door Duitsland, tot kasteel Doenrade, vlakbij Sittard. Ook deze etappe voert me door een prachtig landschap.

En dan zit het er bijna op als ik aan de laatste etappe begin. Een koffie stop onderweg zit er dit keer niet in. Maar wanneer me rond lunchtijd een wel heel bijzonder adresje te binnen schiet, trap ik nog even door.

Per slot van rekening ben ik al vlakbij Maastricht, dus alle tijd voor een culinaire pauze… Heerlijk buiten op het terras van Château St. Gerlach laat ik me de lunch bijzonder goed smaken, met water en een cola. Dat dan weer wel.

 

heerlijk dessert op het terras van Château St. Gerlach

 

Als ik via een prachtige villawijk Maastricht binnen fiets glunder ik van voldoening. Toch maar mooi gedaan! En dat zonder al te veel trainingskilometers in de polder in m’n benen.

Samen met mijn fiets stap ik in de lift van het hotel. Ik druk op de knop voor de 3e verdieping en zoef naar boven. Als ik de kamerdeur open stap ik een heerlijke koele kamer binnen…

Otterlo, B&B Velo-Droom

Posterholt, HR Roerdalen

Doenrade/Sittard, Kasteel Doenrade

Maastricht, TownhouseHotel