Blog

REVIEW: Hiking Compressie Sokken
Een paar weken geleden kwam ik in contact met een wandelsokken leverancier. Of ik hun sokken wil testen.

Nou ben ik wel nieuwsgierig van aard maar, om eerlijk te zijn, ben ik nogal nuchter en niet zo van die marketing verhalen en beloftes. Maar soms kan het toch wel tot verbazing leiden als je die belemmerende overtuigingen aan de kant zet…

 

Eerst goed testen

De wandelsokken worden keurig verpakt en snel geleverd. Ik voel aan het materiaal en wordt meteen geprikkeld. Er valt me direct iets op: de sok voelt glad aan de buitenkant en heerlijk zacht aan, als badstof, aan de binnenkant. En de rekbaarheid! De compressie is nu al merkbaar.

De dagen met regen laat ik even passeren en dan breekt eindelijk een droge, maar koude dag aan. Ik spreek af met een paar wandelmaatjes en laat iets doorschemeren over de sokken. Maar meer ook niet. Ik wil ze eerst goed testen.

 

Opzienbarend

Het aantrekken van de sokken en het instappen in mijn wandelschoenen vind ik al opzienbarend. De compressie is goed merkbaar rondom mijn voeten en bij het instappen in mijn wandelschoenen, glijden mijn voeten als het ware mijn schoenen in. Dat is al een pluspunt, want vaak bij andere sokken moet ik opletten dat er geen ribbeltjes of pooitjes onstaan bij het instappen.

Tijdens het wandelen voelen de sokken heerlijk zacht aan, alsof er watten om mijn voeten zitten. Pluspunt nummer twee.

Verrast

Eenmaal thuis ben ik aangenaam verrast. Ik voel geen moeie voeten of kuiten, alsof ik geen zeven wandelkilometers in de benen heb. Pluspunt nummer drie. En ook de wrijving op de tere plekken boven op mijn buitenste twee tenen of aan de buitenrand speelt niet op. Pluspunt nummer vier.

Twee weken later spreek ik weer af met mijn wandelmaatjes en lopen we ruim tien kilometer over de Veluwe. Enthousiast deel ik mijn positieve ervaring. En laat ik de sokken zien. Pluspunt nummer vijf: er komen geen dampende sokken en voeten uit mijn schoenen.

Test geslaagd

Al jaren wandel ik met een bepaald merk wandelsokken, maar sinds deze ervaring, gooi ik alle vooroordelen of het ’trouw blijven aan een merk wandelsokken’ overboord. Deze sokken vergroten mijn wandelplezier en dat is wat belangrijk is. Ik ben om.

Voor dit review test ik het merk sokken:
CEP Hiking mid-cut Dames Sokken, sunset grey van Mijnwandelsokken

Informatie

Wil je meer informatie over deze sokken?
Kijk dan eens op deze website Mijnwandelsokken

Of neem een kijkje op hun Instagram pagina via deze link: Instagram